1
 
  Home
    Nieuws
  Portfolio
    Foto
    Video
    Animatie
    3D
    Special FX
    Projecten
  Misc
    Links
    Contact
  Untitled Document
   Dans - Gene Kelly

De eerste special effect die ik op mijn website plaats.

Gene Kelly, de danser van de musicals van toen. Ik heb veel films van hem gezien. Van "It's Always Fair Weather" tot natuurlijk zijn bekendste "Singin' in the Rain". Zelf ben ik al enige tijd bezig met motion capture, matchmoving etc. en dit leek mij wel een geschikt stukje film om zelf een hoofdrol in te gaan spelen. Het is nu nog een klein stukje, maar dat zal snel veranderen.

Het is misschien ook leuk om de dans uit "It's Always Fair Weather" te zien. hier gaat hij tapdansen met rolschaatsen aan. De scene is zo in elkaar gezet dat na elk sukje tapdansen Gene Kelly een stukje gaat rolschaatsen. Dit om te laten zien dat de rolschaatsen echt zijn.
Zie hier.

Gene Kelly heeft altijd geprobeerd iets speciaals van de musicals te maken. Hier gebruikt hij ook special effects voor. Bijvoorbeeld bij "Singin' in the Rain" waar liters water is gebruikt bij één dans nummer. Het is ook wel grappig om te weten dat deze scene is opgenomen terwijl het een warmste dagen was in Los Angeles en dat er water tekort was. Zie hier.

Maar ook visual effects heeft Gene Kelly gebruikt. Bij "Cover girl" gaat hij samen met zijn eigen spiegebeeld dansen. Het is ongelooflijk knap gedaan als je bedenkt dat de film was opgenomen in 1944 waar nog lang geen digitale technieken gebruikt werden. Zie hier.

Ook leuk om te zien is een filmpje waar Gene Kelly gaat dansen met Jerry Mouse van Tom and Jerry. Dit is uit de film Anchors Aweigh. Zie hier.Schrik niet, Jerry kan praten.

De dans die ik heb gebruikt om mijn hoofd in te zetten is uit "Singin' in the rain" het liedje Moses Supposes. Zie hier.

Theo Puijk - 01 januari 2008   
1